- 1 blat pentru tarte (200 g faină, 100 g unt, 1 ou, sare )
- 4 ouă
- 1 ardei gras roşu
- 200 g mazăre
- 150 g şuncă presată (în loc de telemea, puteţi adăuga smântână - 5 linguri)
- 100 - 150 g telemea de vacă
- sare, piper
Mod de preparare:
Înainte de toate, se prepară aluatul: se amestecă făina, sarea cu untul aflat la temperatura camerei (cu vârful degetelor) până când compoziţia devine nisipoasă. Se adaugă oul şi se frământă timp de cel puţin 10 minute, până aluatul devine omogen. Se formează o bilă, se înfăşoară în folie alimentară se lasă la rece cel puţin 30 de minute.
Se scoate de la frigider, se întinde pe blatul de lucru, se presară cu făină. Se aşează în tavă, se înţeapă cu o furculiţă şi se dă la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Mazărea se fierbe împreună cu ardeiul tocat mărunt şi se lasă la scurs.
Ouăle se bat bine, se adaugă şunca presată taiată mărunt, telemeaua fărâmiţată şi legumele fierte. Se condimentează şi se aşează peste aluatul care a stat la cuptor.
Se introduce dinnou la cuptor aproximativ 30-40 de minute, pănă când compoziţia de ouă se coace uniform.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu