6 septembrie 2012

Paste picante cu roşii şi spanac

Ingrediente, 2 porţii:

- 200 g penne
- 4 roşii / o conservă de roşii în bulion / suc de roşii
- 150 g spanac (de preferat proaspăt, eu am avut congelat)
- 1 ceapă mică
- 1 pahar mic de vin alb (puteţi folosi apă)
- sare, piper
- 1 praf de chilli
- busuioc
- 50 g caşcaval/parmezan

Mod de preparare:

Pastele se fierb separat, respectând instrucţiunile.
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. În momentul în care se înmoaie, se adaugă roşiile tăiate sau date pe răzătoare. Se lasă câteva minute.
Se adaugă vinul şi se lasă la foc mic, să fiarbă până când alcoolul se evaporă... aproximativ 15 minute.
Spre final se adaugă spanacul, se lasă câteva minute... apoi se adaugă sare, piper, praful de chilli, busuioc sau alte condimente. Se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute, se amestecă bine şi se stinge focul.
Pastele se scurg de apa în care au fiert şi se adaugă peste sos, se omogenizează.
Se aşează pe farfurie şi se presară parmezan raz sau caşcaval.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu