8 august 2012

Ciocanele de pui cu roşii şi usturoi (la cuptor)

Ingrediente:

- 8 pulpe de pui
- 5-6 roşii coapte
- 1 căpăţână usuroi
- sare, piper
- busuioc


Mod de preparare:

O cină foarte uşor de preparat.
Se spală bine ciocănelele de pui, se sărează, piperează.
Se aşează într-o tavă, se presară cu puţin ulei de măsline.
1/2 din cantitatea de usturoi se taie mărunt şi se freacă cu sare si puţin ulei. Pasta obţinută se aşează peste ciocănele.
Tava se bagă la cuptor aproximativ 20 de minute; se scoate,se întorc ciocănele pe cealaltă parte si se mai dau la cuptor 10 minute.
Între timp se dau roşiile pe răzătoare, iar piureul obţinut se amestecă cu usturoiul rămas, tocat mărunt şi cu busuioc uscat.
Sosul de roşii se adaugă peste ciocănele din tavă, se acoperă cu staniol (sau cu un capac, eu am folosit un vad din yena) ... şi se mai lasă la cuptor aprox. 20-30 de minute pentru ca aromele să se întrepătrundă. La un moment dat puteţi scoate capacul pentru ca puiul sa se rumnească puţin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu