Ingrediente:
- 4 ouă
- 120 g unt/margarină
- 170 g zahăr
- 230 g făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- esenţă de vanilie
- 2 banane
- 10 prune mici
Mod de preparare:
Cele 4 ouă se mixează împreună cu zahărul şi esenţa de vanilie timp de câteva minute.
Se adaugă untul topit şi se amestecă.
Făina se amestecă împreună cu praful de copt şi se adaugă peste compozitia de ouă.
Fructele se spală şi se taie bucăţi (bananele felii şi prunele în 2 sau 4).
Se adaugă peste compoziţia obţinută mai sus.
Se preîncălzeşte cuptorul, foc mediu.
Se unge o tavă cu puţin unt/ulei, se tapetează cu făină (sau cu hârtie de copt); se aşează compoziţia în tavă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea pentru a fi siguri că s-a copt prăjitura; durata de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Se scoate de la cuptor, se taie, se pudrează cu zahăr şi se serveşte caldă sau rece.
E moale, pufoasă şi foarte aromată. :D
Sepot folosi orice fructe, nu neapărat prune şi banane. Se pot folosi şi mere, caise, piersici, nectarine etc. ... în orice combinaţie doriţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu