7 august 2012

Prăjitură pufoasă cu nectarine


Chestia asta delicioasă e practic un chec cu fructe :D ... blatul e făcut după reţeta de chec a mamei, pe care am folosit-o si la tarta cu ananas postată mai demult.


Ingrediente:

- 5 ouă
- 1 cană zahăr
- 5 linguri ulei
- 1 cană şi jumatate de făină
- 1 praf de sare
- esenţă de vanilie
- 5 nectarine
- zahăr pudră (opţional)


Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Primele se bat spumă cu zahărul adăugat treptat.
Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi cele 5 linguri de ulei adăugate una câte una.
Gălbenuşurile se adugă peste albuşuri şi se amestecă cu mişcări uşoare de jos în sus, pentru ca prăjitura să iasă cât mai pufoasă.
Se adaugă apoi treptat făina şi se omogenizează tot cu mişcări uşoare de jos în sus.
Se unde o tavă cu puţin ulei, se presara puţină făina şi se toarnă compoziţia.
Peste aceasta se presară fructele tăiate bucăţele medii.
Tava se dă la cuptorul preîncalzit la 180 de grade, timp de aprox. 40 de minute. Se face testul cu scobitoare pentru a ne asigura ca prăjitura este complet coaptă.
Se scoate de la cuptor şi se poate pudra cu zahăr pudră.
Se serveşte atât caldă cât şi rece.



E minunată.. graţie nectarinelor, desigur, fructele mele preferateeeeee!!! :D
Merita încercată, e atât de uşor de făcut şi absolut delicioasă!


Yumm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu