Ingrediente:
- 2 vinete coapte
- 1 ceapă
- 3 roşii
- sare, piper
Mod de preparare:
Vinetele trebuie coapte înainte. Noi le coacem pe o tavă imensă, pe aragaz, apoi le curăţam de coajă şi se folosim în mâncăruri. Ele se pot coace şi pe grătar, desigur.
Se taie ceapa, se pune la călit în puţin ulei. (eu nu folosesc ulei în mancarea pe care o fac pentru mine, deci eu am pus ceapa la fiert în puţină apă) .. se adaugă roşiile date pe răzătoare, ca să scăpăm de coajă. Se lasă pe foc cam 15 minute, dacă nu mai bine, cât să se înmoaie bine ceapa.
Se adaugă vinetele tocate marunt şi se mai lasă la foc mic aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.
Se condimentează şi se servesc calde sau reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu