Ingrediente:
- 200 g făină
- 250 g zahăr
- 70 g cacao
- 450 g lapte
- 35 g ulei
- 1 pliculeţ praf de copt
- 500 ml frişcă
- 1 cutie compot cireşe
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri amidon
- cereale Rollo glazurate (pentru ornat)
Mod de preparare:
Se amesteca faina, zahărul, cacaoa, praful de copt. Se adaugă peste acestea laptele şi uleiul şi se omogenizează.
Nu va speriaţi de consistenţa moale a blatului, aşa trebuie sa fie.
Se tapetează o formă termorezistentă cu hârtie de copt (24 cm), se toarnă compoziţia şi se dă la cuptorul încins la 160 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Faceţi testul scobitorii.
Se lasă blatul să se racească.
În timp ce blatul e la cuptor, se face compoziţia din cireşe.
Se scot sâmburii cireşelor din compot şi se pun într-un vas împreuna cu 200 ml de suc din compot. Se adaugă 3 linguri de zahăr, 2 linguri de amidon şi se amestecă bine. Se pune cratiţa pe foc şi se lasa câteva minute, până când compoziţia se transformă într-o gelatină moale, amestecându-se continuu. Se lasă la răcit.
Se bate frişca.
Se taie blatul în două.
Se aşează frişcă, apoi gemul de cireşe de mai sus, se adaugă al doilea blat, se acoperă cu multa frişcă. Se ornează cu gem de cireşe, ciocolată, frişcă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu