21 iunie 2012

Mini Pizza


Mie mi-au ieşit 24 de piţuci, cum le zice Florin :P folosind aluatul pentru 4 pizza măricele.
Deci,

Ingrediente blat:

- 1 pliculeţ drojdie uscată
- 250 ml apă CĂLDUŢĂ! niciodată fierbinte!!! altfel nu creşte aluatul.
- 3 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahă
- 500 g făină

Mod de preparare blat:

Se pun într-un castron apa, drojdia, uleiul, zahărul şi sarea şi se amestecă puţin să se omogenizeze.
Se adugă făina în ploaie şi se frământă bine până se obţine un aluat consistent ce poate fi întins pentru a se modela.

Se acoperă castronul cu un prosop şi se dă într-un loc călduţ şi ferit de curenţi de aer rece, aproximativ 45 minute - o oră, până aluatul îşi dublează volumul.

Apoi se ia, se împarte în 2 sau în 4, depinde cât de mare e masa pe care lucraţi :P se tapetează bine locul cu făină şi se întinde aluatul cu un făcăleţ, grosimea cam de câţiva mm, acum depinde dacă vreţi pizza cu blat pufos sau crocant.
Se taie forme cât de mari vreţi şi se aşează în tava pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade.

În timp de cuptorul se încălzeşte, se aşează toppingul pentru pizza, după preferinţe.
Eu am folosit pentru unele: suc de roşii şi bucăţi de roşii amestecate cu sare şi oregano, ciuperci, muşchi de porc şi caşcaval;
Iar pentru altele: sucul de roşii menţionat anterior, şuncă de porc şi caşcaval din belşug.


Tava se dă la cuptor timp de 10-15 minute, în funcţie de cât de crocante le vreţi. La mine a doua serie a ieşit mai crocantă pentru că le-am lăsat vreo 16 minute.

Iată-le! tocmai scoase din cuptor:


POFTĂ BUNĂ!! :P


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu