Ingrediente:
- 2 mere
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 2 linguri ulei
- scorţişoară
- un praf de sare
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se spală merele şi se curăţă de coajă şi seminţe. Se taie cubuleţe. Se pun pe foc într-o cratiţă cu puţină apă, scorţişoară şi o lingură de zahăr. Se lasă câteva minute, până se înmoaie.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu praful de sare. Se adugă apoi zahărul amestecat cu zahărul vanilat, treptat. Se mai bat albuşurile pană se încorporează întreg zahărul.
Gălbenuşurile se freacă cu uleiul.
Peste compoziţia de albuşuri se toarnă gălbenuşurile. Se adugă treptat şi făina.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşează în ea compoziţia mai sus obţinută.
Merele se presară pe toată suprafaţa tăvii. Se adugă şi scorţişoară, după preferinţe.
Tava se dă la cuptorul încins timp de 20-30 de minute.
Se scoate, se desprinde hârtia de copt şi se rulează.
Se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu