1 iunie 2012

Rulouri de pui umplute cu spanac şi cascaval


Ingrediente:

- 500 g piept de pui (se pot folosi şi pulpe dezosate)
- 300 g spanac (proaspăt sau congelat)
- 150 g caşcaval
- 1 legatură frunze ceapă verde
- 1 legătură frunze usturoi verde
- 1 legătură mărar
- sare, piper, busuioc

(pentru varianta Dukan, se scoate caşcavalul.. sau se foloseste caşcaval light în cantităţi mai mici)

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui în fâşii subţiri care se bat bine pentru a se frăgezi. Se sărează şi se piperează.
În timp ce puiul stă la frigider, se prepară umplutura.
Dacă spanacul este proaspăt, se fierbe în puţină apă şi se pune la scurs.
Se taie mărunt frunzele de ceapă, usturoi şi mărarul.

Se pune pe foc un vas în care se pun spanacul mărunţit şi celelelalte verdeţuri. Se adaugă puţină apă şi se lasă câteva minute pentru a se înmuia. (se pot căli în puţin ulei) Se adaugă caşcavalul ras şi se amestecă bine. Se lasă pe foc până acesta se topeşte. Se adugă sare, piper, busuioc.


Umplutura astfel obţinută se pune pe fâşiile de piept de pui şi se rulează.
Se pun într-o tavă şi se dau la cuptor aproximativ 40 de minute la foc mediu.


Sunt delicioase! :) se pot servi cu un sos din iaurt şi usturoi.



Un comentariu: