20 iunie 2012

Biscuiti cu gem





Ingrediente:

- 150 g unt/margarina
- 20 linguri zahar pudra (puteti sa puneti si 2 linguri de miere, daca aveti; asa scria in retetea initiala)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 250 g faina
- gem de caise/capsuni etc.
- fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se freaca bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se adauga sucul de la lamaie, praful se copt si se omogenizeaza.
La sfarsit se adauga faina si se framanta pana aluatul devine compact, indeajuns de gros pentru a putea fi intins cu usurinta.
Aluatul astfel obtinut se baga la frigider cel putin 20 de minute.
Se scoate, se intinde pe blatul de lucru si se taie formele dorite; eu am folosit o gura de pahar. Aveti grija ca aluatul este sfaramicios, asa ca folositi faina pentru a-l putea manevra cu usurinta.
Se pun biscutii intr-o tava; cuptorul se preincalzeste la 175-180 de grade, iar tava se da in la cuptor pentru aprox 8 minute. Panase rumenesc pe margine, aveti totusi grija sa nu ii ardeti!

Se lasa biscuitii sa se raceasca pentru ca sunt inca foarte moi cat sunt fierbinti.
Cand s-au racit, se ung cu gemul preferat, se lipesc si se trantesc putin prin cocos :P sa aiba marginile pufoase! :))

Poftim! The leaning tower of Pisaaaaaaaaaa! :P



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu