1 iunie 2012

Clafoutis cu cireşe


Ingrediente:

- 300-500 g cireşe
- 3 ouă
- 90 g zahăr
- 140 g făină
- 200 ml lapte
- zahăr pudră

Mod de preparare:

Cireşele se spală şi li se scot sâmburii.
Se unge o tavă termorezistentă cu putin unt/ulei şi se aşează cireşele.

Ouăle se mixează cu zahărul până când acesta se topeşte. Apoi se adaugă făina şi se omogenizează. La final, se adugă si laptele, puţin câte puţin, şi se mixează în continuare.
Compoziţia astefel obţinută se adaugă în tavă, peste cireşe.
Se dă la cuptor, la foc mediu, aproximativ 35-40 de minute. Se face testul scobitorii pentru a se verifica daca s-a copt.


Se pudrează cu zahăr vanilat.Se poate servi atâte caldă cât şi rece.

La mulţi ani, copilaşi! :P


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu