Ingrediente:
- 2 oua
- 250 g mascarpone
- 100 ml lapte
- 2 lingurite esenta vanilie
- 150 g faina
- 50 g cacao
- 200 g zahar
- 50 g ulei
- 1 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 cutie de Oreo - 4 pachetele a cate 4 biscuiti fiecare
- 1 plic de praf de frisca- 150 ml lapte
(sau 250 ml frissca lichida)
Mod de preparare:
Mai intai si mai intai pregatim forma de briose/muffins (sau o tava de cuptor) astfel: punem cate o hartiuta de briose in fiecare adancitura sau le intindem intr-o tava. Pe fundul fiecarei hartiute vom aseza un biscuite Oreo.. fie intreg, fie doar o parte cu crema in sus, dupa ce in prealabil i-am rasucit ca in reclama! :P
Eu am folosit jumatate, pentru ca am cumparat prea putini, traiam cu impresia ca sunt 6 biscuitei intr-un pchetel. Ooops! :))
Biscuiteii fara crema, ramasi, ii punem deoparte pentru ca vor ajunge in topping.
Continuam prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade.
Amestecam ingredientele solide: faina, cacao, zahar, praf de copt, praf de sare.
Amestecam ingredientele lichide: ouale, mascarpone, ulei, esenta, laptele. Se bat bine pentru a se omogeniza.
De acum inainte, trebuie sa ne miscam foarte repede pentru ca odata ce praful de copt intra in contact cu laptele si uleiul, aluatul trebuie bagat la cuptor cat mai curand pentru ca praful de copt sa functioneze.
Asadar, peste compozitia de mascarpone si lapte se adauga cea din faina, zahar si praf de copt. Se amesteca PUTIN, cat sa se omogenizeze. Nu amestecati prea mult, altfel muffinsurile se vor intari in cuptor si nu vor fi la fel de pufoase!
Repede, repede umplem formele de muffins, cam 3/4 din spatiu trebuie umplut.
Iar apoi, fuguta in cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu, cuptorul fiind preincalzit; e foarte important!
Pentru topping, batem frisca cu un mixer, dupa instrunctiunile de pe pachet.
Peste frisca adaugam restul de capacele de biscuiti, sfaramati anterior cu ajutorul unui facalet sau in robotul de bucatarie.
Cu toppingul obtinut, ornam muffinsurile cum dorim.
Reteta preluata de aici: http://www.justlovecookin.com/2011/10/oreo-cupcakes.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu