1 iunie 2012

Budincă din cartofi, ouă şi smântână

Ingrediente:

- 5 cartofi mari
- 3 ouă
- 250 ml smântână
- 150 g caşcaval
- sare, piper, busuioc


Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se taie rondele şi se pun la fiert în apă cu sare.
Ouăle se bat bine, se adaugă smântâna, sare, piper, busuioc şi se amestecă pentru a se omogeniza compoziţia.
Se unge un vas termorezistent cu puţin ulei şi se aşează un strat de cartofi.
Peste cartofi se toarnă 3/4 din compoziţia de ouă.
Se adugă un alt strat de cartofi, se toarnă restul compoziţiei de ouă şi se presară caşcaval ras.
Vasul se dă la cuptor la foc mediu, până când budinca se rumeneşte pe margini. (aprox 30 minute)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu