5 aprilie 2012

Brownies / Negresă


Ingrediente:

- 3 ouă
- 1 cană de lapte
- 1 cană şi jumătate de zahăr
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 1 cană de faină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1 praf de sare


Mod de preparare:

Se pun la fiert într-un vas laptele, zahărul şi untul. Se adaugă apoi şi cacaoa după ce s-a topit untul şi se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Se lasă la fiert, iar atunci când laptele dă în foc, se sting gazele şi se lasă la răcit.
În timp ce compoziţia de mai sus se răceşete, separăm ouăle, iar albuşurile le batem spumă cu un praf de sare.
Odată răcită compoziţia din lapte, adăugăm gălbenuşurile unul câte unul şi mixăm. Adăugăm apoi praful de copt şi făina şi amestecăm cu o lingură din lemn. La sfârşit se pun şi albusurile bătute şi se amestecă încet, de jos în sus până se incorporează.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se sa la cuptor cam 35-40 de minute la foc mediu  (170 grade).
După ce se răceşte,se taie şi se poate pudra cu zahăr pudră. Sau, de ce nu, îi puteţi face glazură de ciocolată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu