10 aprilie 2012

Orez cu legume şi cârnăciori




Orez cu legume şi cârnăciori

Ingrediente:

- 1 cană orez
- 2 ardei graşi
- 2 morcovi mari
- 100 g mazăre fiartă (opţional)
- 2 cepe
- 3 cârnăciori
- 3 căni apă
- ulei
- sare, piper
- curry

Mod de preparare:

Se spală ardeii, morcovii şi ceapa, se taie mărunt şi se pun la călit în puţin ulei.
Se lasă câteva minute, iar apoi se adaugă orezul splălat bine înainte. Se lasă un 1 minut, timp în care se amestecă bine, apoi se adaugă cele 3 căni de apă şi sare.
Se lasă pe foc până scade apa. Se adaugă mazărea.
Se adaugă piper, un praf de curry.
Se ia de pe foc şi se adaugă cârnăciorii prăjiţi înainte într-o tigaie cu puţin ulei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu