5 aprilie 2012

Ciuperci umplute cu bacon

Ingrediente:

- 12 ciuperci
- 100 g caşcaval
- 100 g bacon/kaiser (sau şuncă presată)
- 1 ceapă
- 1 ardei capia roşu (mai măricel)
- sare, piper
- puţin ulei


Mod de preparare:

Se spală ciupercile, se rup codiţele care nu se aruncă, ci se taie şi se adaugă la umplutură.
Odată spălate ciupercile, ne ocupăm de umplutură.
Tăiem ceapa mărunt, la fel şi ardeiul şi bacon-ul.
Ceapa se pune la călit în puţin ulei şi se lasă câteva minute. (pentru varianta mai light, nu puneţi ulei, ci puţină apă)
Când ceapa îşi schimbă culoarea, adăugaţi ardeiul şi mai lasaţi vreo 2 minute. Apoi adăugaţi baconul (sau şuncă presată slabă, pentru dietă) şi codiţele ciupercilor tăiate mărunt. Amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc câteva minute, maxim 10. Înainte sa luaţi de pe foc, condimentaţi bine cu sare şi piper.
Cu umplutura astfel obţinută de umplu ciupercile şi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt pentru că îşi vor lăsa puţină zeamă.
Deasupra fiecărei ciuperci puneţi câte o feliuţă de caşcaval. (iar, pentru varianta dietetică puneţi caşcaval light şi mai puţin, cât să acopere ciupercuţa când se va topi).
Băgaţi tava la cuptor în jur de 20 de minute, la foc mediu.

Sunt geniale.Mai ales umplutura aia, nu ştiu de ce, dar e de-a dreptul orgasmică! :P Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu