6 aprilie 2012

Baghete din foietaj cu caşcaval şi şuncă presată

O gustare rapidă si absolut delicioasă!


Ingrediente:

- foaie de foietaj (Linco)
- 6-8 felii şunca presată/bacon/kaiser (tăiate foarte subţire)
- 200 g caşcaval
- 1 gălbenuş şi putină apă (pentru uns)

Mod de preparare:

Se intinde foaia de foietaj. Se subtiază putin cu făcăleţul.
Pe jumătatea inferioară a foii se adaugă feliile de şuncă presată întregi şi cascavalul ras. Marginile se ung cu apă pentru a se lipi între ele la pasul următor.
Se împătureşte, aducându-se jumatatea superioară peste cea inferioară.
Se presează bine pentru a se lipi între ele la margini şi pentru a se scoate aerul. Se taie fâşii de grosimea a două degete.
Aceste fâşii se spiralează ca în imaginea de mai sus şi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se ung cu gălbenuş de ou amestecat cu apă şi se dau la cuptor aproximativ 20-25 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu