O reţetă foarte rapidă, perfectă pentru petreceri sau ca gustare sărată.
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj (eu folosesc Linco)
- 1 conservă sos/pastă de roşii (sau bulion făcut în casă)
- 200 g caşcaval
- 200 g şuncă presată/bacon/kaiser
- busuioc, oregano (optional, dar recomadat)
Puteţi adăuga de asemena ciuperci, măsline, ceapă sau orice umplutură de pizza vă place.
Mod de preparare:
Se desface foietajul (după ce a fost lăsat câteva minute bune la decongelat) şi se întinde cu făcaleţul pentru a-l subţia puţin, se unge cu pastă de roşii/bulion, se presară busuioc/oregano uscat. Aveţi grijă să lăsaţi putin spaţiu pe mărgini, cam un deget grosime.
Se adaugă şunca presată tocată mărunt şi caşcavalul ras.
Se sărează si piperează dacă doriţi, sau se condimentează cu ierburile preferate.
După ce au fost adăugate ingredientele preferate pe care le puneţi şi pe o pizza (tăiate mărunt), se rulează foaia de foietaj de la un căpăt la altul.
Se formează astfel un cilindru pe care îl vom unge cu puţin galbenuş amestecat cu lapte sau apă şi îl vom tăia felii de grosimea a două degete.
Se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (pe orizontală) şi se mai ung cu puţin ou.
Cuptorul se încinge la temperatura medie (170-200 grade), iar tava se lasă în interior aproximativ 25-30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu