6 aprilie 2012

Budincă de cartofi şi cârnăciori, cu caşcaval



Ingrediente:

- 5 cartofi
- 6 cârnăciori semi-afumaţi
- 150 g caşcaval
- 4 roşii
- 1 ardei roşu mare (eu nu am pus)
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper, oregano



Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se taie rondele şi se pun la fiert.
Cârnăciorii se taie felii şi se pun la perpelit în puţin ulei. Se scot şi se lasă să se scurgă.
În uleiul în care am prăjit cârnaţii se adaugă ceapa şi se căleşte 2 minute. Apoi punem  şi ardeiul şi mai călim încă 2 minute. La final adăugăm roşiile şi usturoiul, punem iar şi cârnaţii, potrivim de sare şi piper, adăugăm oregano şi mai lăsăm pe foc aproximativ 5 minute.
Se ia un vas de yena, se aşează un strat de cartofi, se toarnă compoziţia cu cârnăciori peste, iar apoi se adaugă un nou strat de cartofi. Se rade caşcavalul deasupra, se presara oregano,\ şi se dă la cuptor în jur de jumătate de oră.




Pofta bună! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu