5 aprilie 2012

Papricaş de pui


Am făcut papricaşul ăsta pentru că îmi mai rămăseseră 3 pulpe micuţe de pui dezosate. Prin urmare mi-a ieşit foarte puţin :)) l-am mâncat imediat!
Dar o să scriu ingredientele pentru 3 porţii.

Ingrediente:

- 300 g de pui (puple/piept)
- 300 g ceapă
- 1 lingură de făină
- 50 ml smântână
- 30 ml ulei
- 1 lingură boia dulce
- 1 foaie de dafin
- sare, piper

Mod de preparare:

Se fierbe carnea de pui într-un litru de apă timp de 30 de minute.
Se curăţă ceapa şi se taie mărunt, apoi se căleşte în puţin ulei cam 5 minute.
Se scoate carnea din apa în care a fiert, se taie bucăţi micuţe şi se adaugă peste ceapă.
Se adaugă apă din cea în care a fiert puiul, până se acoperă toate ingredientele din vas.
Se sărează, piperează, se adaugă frunza de dafin şi se lasă la fiert încă 10 minute.
Se desface lingura de făină în 50 de ml de apă şi 50 ml de smântână şi se adaugă în cratiţă, amestecându-se bine pentru a nu face cocoloaşe.
Se mai lasă pe foc încă 15 de minute.
Se pune pe afrfurie, se presară pătrunjel şi se serveşte cald.

Este foarte bun! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu