6 aprilie 2012

Bableveş - supă de fasole uscată

Cum mi-am cumpărat revista Bucătăria pentru toţi, cum am început să fac fel şi fel de reţete din ea. Asta e una dintre reţetele alea. Puţin picantă, fasole roşie, legume, putină afumătură... delicioasă! Cred că a devenit una dintre mâncărurile mele preferate :)
Reţetă din bucătăria ungurească.


Ingrediente:

- 500 g fasole roşie fiartă
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 ardei roşu
- 1 ţelină mică
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml ulei
- 200 ml suc de roşii
- câteva felii de muşchi afumat de porc
- pătrunjel
- sare, piper, boia

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, iar morcovul, ţelina şi ardeiul se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge puţin ulei »într-o cratiţă şi se adaugă ceapa la călit, se lasă vreo 2 minute iar apoi se pun şi morvocul, ardeiul şi ţelina. Se adaugă şi muşchiul afumat de porc, sare, piper, boia şi se călesc toate 10 minute.
Se pun peste compoziţia de mai sus 5 litri de apă fiartă, sucul de roşii, usturoiul tocat mărunt şi se sărează şi piperează.
Se fierbe totul la foc mic timp de 30 de minute, iar la final se presară, dacă doriţi, pătrunjel tocat.

Incredibil de bună! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu