5 aprilie 2012

Ciocănele de pui şi cartofi la cuptor

O reţetă foarte simplă şi clasică pentru prânz sau cină!


Ingrediente:  

- 4,5 cartofi
- 8 ciocănele de pui
- sare, piper, oregano, rozmarin
- 2 pahare cu apă
- 1 iaurt mare şi 1 căpăţână de usturoi (opţional, pentru marinat carnea)

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie, fie rondele, fie cuburi. Se aşează într-o tavă şi se adaugă oregano şi rozmarin.
Se spală ciocănele de pui, se pârlesc la focul aragazului în cazul în care mai au puf sau vreun fulg rămas pe ele :)) dacă aveţi aragaz electric, căutaţi repede o lumânare! :))
După ce le-am pârlit, le sărăm şi piperăm. (eu le-am pus la marinat cu vreo 3 ore înainte într-un sos de iaurt cu usturoi şi curry)
Se aşează apoi în tavă peste cartofi, se adaugă aproximativ 2 pahare de apă şi se bagă la cuptor. Se lasă acolo, în funcţie de puterea cuptorului, până când cartofii se înmoaie şi carnea se rumeneşte (maxim o oră).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu