Ingrediente:
- 4 peşti macrou congelaţi
- 4 feliuţe de unt
- 2 linguri mari de muştar
- 6 linguriţe de muştar boabe
- 2 fire usturoi verde
- tarhon (proaspăt sau conservat)
- 1 lămâine
- 1 ceapă
- 150 ml smântână/iaurt gras
- 150 ml vin alb
- sare, piper
- 4 foi de dafin
- puţin ulei de măsline
Mod de preparare:
Mai întâi se decongelează, se curăţă peştele şi se spală bine.
Se condimentează în interior fiecare cu: sare, piper, 1 linguriţă de muştar boabe, 1 foaie de dafin, un fir de tarhon, puţin usturoi.
Se aşează în tavă şi se stropesc cu sucul de la o lămâie şi puţin ulei de măsline.
Peste fiecare peşte se aşează câte o feliuţă de unt.
Se bagă la cuptor la foc mediu.
Între timp se face sosul de muştar, astfel: ceapa tocată mărunt se pune la călit în puţin unt, se lasă 2 minute şi apoi se adaugă vinul. Se lasă la foc mic câteva minute pentru a se evapora alcoolul, dupa care se ia de pe foc şi se adaugă cele 2 linguri de muştar, 2 linguriţe de muştar boabe şi smântâna.
Sosul obţinut se toarnă peste peşte şi se bagă din nou tava la cuptor, la 170 grade, timp de aproximativ 15 minute.
Se poate servi cu garnitură de cartofi/orez sau o salată. Noi am avut cartofi cu usturoi la cuptor şi salată de varză acră! :P
Poftă bună! La mulţi ani, Floricelelor şi Florinilor! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu