5 aprilie 2012

Orez cu lapte şi scorţişoară

Desertul preferat din copilărie :)


Ingrediente:


- 1 cană de orez
- 3 căni de lapte
- 5 linguri de zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă esenţă vanilie/1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 baton scorţişoară (pentru ornat)

Mod de preparare:


Se spală orezul în mai multe ape, apoi se pune într-un vas cu apă şi se lasă la înmuiat.
Se pune laptele la fiert, iar atunci când dă în clocot, se adaugă orezul. Aveţi grijă să nu se umfle laptele şi să murdăriţi aragazul, amestecaţi din când în când.
Lăsăm la fiert aproximativ 10 minute; veţi observa că laptele începe să se îngroaşe. Adăugaţi atunci zahărul şi esenţa de vanilie.
Mai lăsăm la fiert în jur de 10 minute, timp în care amestecăm des pentru ca orezul sa nu se lipească de cratiţă şi să prindă gustul acela ciudat de "afumat". :) (tricky stuff, dar lăsaţi focul mic)
Când orezul este gata, puneţi-l în castronaşe şi ornaţi-l cu scorţişoară, baton de scorţişoară sau, de ce nu, cu dulceaţă de căpşuni, vişine etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu