10 aprilie 2012

Budincă din macaroane şi legume (de post)



Ingrediente:

- 400 g macaroane
- 150 g mazăre
- 300 g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 5 căţei de usturoi
- 300 ml suc de roşii (sau 500 g roşii decojite/bulion)
- sare, piper
- ulei
- busuioc şi cimbru
- 100 g margarină
- 9 linguri făină
- 7 ceşti apă
- 5-10 măsline fară sâmburi
- pătrunjel (opţional)



Mod de preparare:

Se fierb macaroanele timp de 8 minute în apă cu sare şi o lingură de ulei.
Se fierbe mazărea timp de 6 minute în apă cu sare. (eu am avut din conservă)
Se curăţă şi se taie mărunt ceapa, usturoiul, morcovul, ciupercile. Se pun la călit în puţin ulei.
Când legumele se înmoaie, se adaugă sucul de roşii, sare, piper, busuioc, cimbru. Se fierb legumele până scade apa.

Pentru sos: se topeşte margarina şi se adaugă făina, amestecându-se în continuu; se ţine pe foc până când făina devine aurie, apoi începem să adăugăm apa, puţin câte puţin şi amaestecăm bine şi repede cu un tel. Când e gata, se adaugă sare şi pătrunjel.


Se unge un vas termorezistent cu puţin ulei.
Se pune un strat de sos, unul de macaroane, unul de legume, puţină mazăre şi din nou de la capăt până se termină ingredientele.
Deasupra se pune un strat mai gros de sos, puţină mazăre şi câteva felii de măsline. Se presară pătrunjel/busuioc sau orice verdeaţă.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute.



O mâncare de post delicioasă! Dacă nu mâncaţi de post, puteţi înlocui sosul din făină cu sos din smântână sau caşcaval.
Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu