5 aprilie 2012

Orez cu legume şi curry

Mereu am crezut ca mâncarea de post e automat negustoasă doar pentru că... e de post. Sunt carnivoră, recunosc... nu trece zi fără să mănânc ceva pe bază de carne. O fi bine, n-o fi bine? Ehhh :)
Dar, iată una din reţetele mele preferate de post. Păcat că orezul ăsta e hiper/mega/extracaloric şi-l mănânc foarte rar.


Ingrediente:

- 1 cană de orez
- 3 căni de apă
- 1 ceapă
- 1 morcov mai măricel
- 2 ardei capia roşii
- puţin ulei
- sare, piper
- 1 linguriţă de CURRY (praf)

Mod de preparare:

Mai întâi şi mai întâi spălăm bine orezul în vreo 3 ape şi îl lăsăm la înmuiat până pregătim legumele. Luăm ceapa, morcovul şi ardeiul şi le tăiem mărunt.
Încingem câteva linguri de ulei într-o cratiţă şi punem ceapa la călit timp de 2-3 minute. Cănd aceasta îşi schimbă culoarea şi devine lucitoare, adăugăm legumele şi amestecăm bine. Lăsăm la călit cam  5 minute, amestecând đin când în când.
După ce legumele se înmoaie puţin, adăugăm orezul şi îl lăsăm cateva minute să se "prăjească" în sucul legumelor. Apoi adăugăm cele 3 căni de apă şi lăsăm sa fiarbă, dar sa nu uităm sa mai amestecăm prin el pentru a nu se lipi.
Când apa scade la jumătate, piperăm şi sarăm şi, bineînţeles, adăugăm linguriţa de praf de curry, care esre absolut delicios.
Mai lăsăm pe foc până scade apa, iar la sfârşit, dacă doriţi şi vă place verdeaţa, puteţi adăuga puţin mărar sau pătrunjel.

Este un fel principal foarte delicios, nu numai în zilele de post. Puteţi de asemena să îl folositi drept garnitură pentru diverse tipuri de friptură. \
O bunătate! :>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu