Am găsit reţeta asta într-o revistă şi am făcut-o împreună cu sora mea într-o duminică. :) Este foarte gustoasă şi puţin picantă.
Ingrediente:
- 4 cârnaţi subţiri picanţi
- 1 conservă de porumb
- 2 ardei capia
- 1 ceapă
- 2,3 roşii
- 1 praf de chilli
- sare
- 4 ouă
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt, la fel se face şi cu ardeii şi roşiile. Cârnaţii se taie felii.
Cârnaţii se pun la călit în puţin ulei, se lasă câteva minute până se perpelesc puţin. Se adaugă ceapa, ardeii şi porumbul şi se mai lasă pe foc aproximativ 2 minute, amestecând din când în când. Se adaugă apoi şi roşiile, se condimentează cu sare şi praful de chilli şi se mai lasă la călit în jur de 4 minute.
Când toate aromele s-au întrepătruns şi ingredientele s-au înmuiat puţin, se mută totul din tigaia în care am prăjit, într-un vas pentru cuptor. (pentru că noi nu avem tigaie cu mâner care se poate desprinde :P)
Odată pusă compoziţia de mai sus în tavă/vas de yena, se fac 4 adâncituri şi se sparge câte un ou în fiecare dintre ele.
Se dă la cuptor până s-au copt ouăle, adica în jur de 10-15 minute, depinde cât de tare vreţi să fie gălbenuşul.
Picant si bun de tot! :D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu