6 aprilie 2012

Cremă de brânză, iaurt şi castravete

Perfectă pentru micul dejun sau pentru aperitiv. Se pot umple rulouri din şuncă presată cu această cremă sau se poate mănca direct, pe o felie de pâine sau cu un biscuite de secară etc.


Ingrediente:

- 100 g brânză de vaci
- 2,3 linguri de iaurt
- 1/4 castravete
- sare, piper
- busuioc

Mod de preparare:

Branza se freacă cu sarea, piperul şi busuiocul. Se adaugă castravetele tăiat foarte marunt şi se amestecă.
Se serveşte, cum spuneam, cum doriţi... simplă sau cu suncă presată, biscuiţi din cereale etc.
Eu am folosit lactate slabe în grăsime (maxim 1%), dar puteţi folosi produse mai grase.
Puteţi să puneţi şi usturoi.

Îmi aduce aminte de gustul tzatziki-ului, doar că are o consistenţă mai groasă datorită brânzei.

În poză, micul dejun pe care l-am servit într-o diiiiis de dimineaţă când nu puteam să mai dorm. :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu