4 aprilie 2012

Ficăţei de pui la cuptor şi mâncare de mazăre cu lapte

Reţetă pentru o cină copioasă! :)


Ingrediente:

Ficăţei de pui la cuptor:

- 300 g ficat de pui
- 1 ceapă mare
- cimbru, sare, piper
- 1 pahar mare cu apă/vin

Mazăre cu lapte:

- 400 g mazăre
- 200 ml lapte
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 2 linguri făină
- ulei, sare, piper

Mod de preparare: 

Mai întâi pregătim ficăţeii. Îi spălăm şi curăţăm bine de fiere şi grăsime şi îi sărăm, piperăm. Îi aşezăm într-un vas de yena pe un pat de ceapă (tăiată felii subţiri), presărăm cimbru, adăugăm apă şi bagăm la cuptor in jur de 30 de minute. Mai amestecăm din cănd în când pentru ca toţi ficăţeii să se pătrundă bine.

Urmează măncarea de mazăre.
Încingem într-o cratiţă putin ulei si punem ceapa la călit. O lăsăm cateva minute, apoi adăugam făina şi amestecăm bine pentru a nu se lipi. Se adaugă morcovul şi ardeiul tăiate mărunt. Amestecăm timp de aproximativ 2 minute, apoi adăugăm mazărea si laptele. Adăugăm şi puţină apă pentru ca legumele să fie complet acoperite de apă şi lăsăm la fiert aproximativ 25 minute. Aveţi grijă că laptele va da în clocot şi se va umfla, aşa că urmariţi-l şi amestecaţi uşor pentru a nu da pe lângă dar şi pentru ca mâncarea de mazăre să nu se lipească. Sărăm şi piperăm.
La final, dacă vi se pare prea subţire, mai adaugaţi putina făină amestecată cu apă călduţă, iar dacă vi se pare prea groasă, putină apă vă va ajuta să îî schimbaţi consistenţa.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu