Am revenit :) cu o nouă postare şi o nouă prăjitură, care a fost mâncată cu multă poftă de Paşte! :P
Ingrediente:
Pentru blat: - 250 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt
- 3 linguri de zahăr
Pentru cremă: - 750 g brânză de vaci (am folosit 3 pachete de 250 g, puteţi pune şi mai puţină/mai multă)
- 1 cană zahăr
- 3 linguri mari de făină
- 150-200 ml smântână
- 3 ouă
- esenţă de vanilie
- coaja rasă de la o lamâie (opţional)
Mod de preparare:
Biscuiţii se sfărâmă, se amestecă impreună cu zahărul şi untul topit.
Se unge o formă termorezistentă cu puţin unt şi se adaugă compoziţia obţinuta mai sus, se întinde pe întreaga suprafaţă, inclusiv pe marginile formei, în sus. (eu am pus cam mult unt şi, prin urmare, mi-a ieşit compoziţia cam moale; să nu faceţi aceeaşi greşeală :P)
Odată aşezată în tavă/formă se dă la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 10 minute.
În timp ce blatul stă la cuptor, pregătim crema din brânză.
Se pun într-un castron brânza, zahărul şi făina şi se mixează timp de câteva minute. Se toarnă şi smântâna, apoi vanilia şi/sau coaja de lămâie, amestecându-se în continuare. Apoi se adaugă ouăle, unul câte unul şi se mixează în continuare. Se va obţine o pastă de brânza consistentă, dar îndeajuns de "lichidă" pentru a fi manevrată uşor.
Această pastă se va turna peste blatul din biscuiţi după cele 10 minute în care a stat la cuptor.
Înainte de a da prăjitura la cuptor, scadeţi temperatura la 150 de grade şi aşteptaţi să se răcorească puţin cuptorul, altfel prăjitura va exploda pur şi simplu :)). Se ţine la cuptor aproximativ o oră, aveţi grijă să nu crape. Este făcută atunci când se rumeneşte şi se umflă pe margini.
Se scoate de la cuptor şi se lasă la rece aproximativ 3 ore înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu