5 aprilie 2012

Paine umplută cu spanac, caşcaval şi muşchi de porc afumat

Încă o combinaţie minunată cu spanac şi caşcaval. De data asta şi cu muşchi afumat de porc! Puteti să folosiţi orice fel de carne, dar neapărat să fie afumată pentru ca are un gust deosebit în combinaţia cu spanac.


Cantitatea ingredientelor diferă în funcţie de mărimea pâinii. A mea a fost destul de încăpătoare! :P

Ingrediente:

- 1 franzelă
- 300 g spanac
- 250 g muşchi afumat de porc
- 200 g caşcaval
- putin ulei
- sare, piper

Mod de preparare:

Mai întâi se formează bărcuţa în care vom pune compoziţia :P tăiem capacul pâinii şi scobim miezul (se vede în imagine cum).
Se pune puîin ulei într-o tigaie şi se căleşte câteva minute muşchiul afumat de porc (tăiat mărunt) cu puţin piper. Se scoate din tigaie şi se pune în interiorul pâinii (deci primul strat).
Se face apoi compoziţia de spanac. Se pune spanacul decongelat într-o cratiţă, nu am mai avut nevoie de apă pentru că eu am folosit spanac congelat şi era foarte suculent :)) dar dacă aveţi nevoie, puneti putina apă, oricum totul se va îngroşa când se va topi caşcavalul. Se lasă spanacul câteva minute pe foc, se amestecă bine cu sare şi piper iar apoi se adaugă caşcavalul ras. Acesta se va topi deci şi va da o textură minunată compoziţiei. Se lasă pe  foc în jur de 3-4 minute.
Dupa ce caşcavalul s-a topit, compoziţia se adaugă peste muschi, în pâinică.
Apoi, pâinea se dă la cuptor, la foc mediu, în jur de 15 minute.

Este genială! Combinaţia de spanac şi caşcaval oricum era foarte reuşită, dar să mai pui şi muşchi de porc, vai vai vai! :))

Recomand cu încredere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu