4 aprilie 2012

Fursecuri fragede





Ingrediente:

- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 250 ml ulei
- 450 g făină
- 1 fiolă esenţă vanilie/ 1 pliculeţ zahăr vanilat
- stafide, alune, ciocolată, cocos etc. (pentru ornat)


Mod de preparare:

Se mixează ouăle cu zahărul timp de aproximativ 3 minute, se adaugă uleiul şi se mixează în continuare până se omogenizează.
Se adaugă treptat făina şi se amestecă totul cu o spatulă până se incorporează întreaga cantitate de făină. Aluatul va căpăta o consistenţă mai grosuţă, dar îndeajuns de moale pentru a putea fi manevrată uşor şi îndeajuns de tare pentru a nu se împrăştia în tavă.
Se adaugă esenţa de vanilie. Se amestecă uşor.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aranjează fursecurile sub orice formă dorim.
Se ornează cu stafide/bile de ciocolată, cocos, nuci, alune, migdale etc.
Se dau la cuptor circa 10 minute! Aveţi grijă, se ard foarte repede!
Dacă doriţi să le faceţi cu mai multă ciocolată, după ce se răcesc fursecurile, topiţi puţină ciocolată şi scufundaţi-le pe jumătate în ea.

Mai bune ca fursecurile cumpărate!  :P 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu