Ingrediente:
- 4
ouă
- 250
g zahăr
- 250
ml ulei
- 450
g făină
- 1
fiolă esenţă vanilie/ 1 pliculeţ zahăr vanilat
- stafide, alune, ciocolată, cocos etc. (pentru ornat)
Mod de
preparare:
Se
mixează ouăle cu zahărul timp de aproximativ 3 minute, se adaugă uleiul şi se
mixează în continuare până se omogenizează.
Se
adaugă treptat făina şi se amestecă totul cu o spatulă până se incorporează
întreaga cantitate de făină. Aluatul va căpăta o consistenţă mai grosuţă, dar
îndeajuns de moale pentru a putea fi manevrată uşor şi îndeajuns de tare pentru
a nu se împrăştia în tavă.
Se
adaugă esenţa de vanilie. Se amestecă uşor.
Se
tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aranjează fursecurile sub orice formă
dorim.
Se
ornează cu stafide/bile de ciocolată, cocos, nuci, alune, migdale etc.
Se dau
la cuptor circa 10 minute! Aveţi grijă, se ard foarte repede!
Dacă
doriţi să le faceţi cu mai multă ciocolată, după ce se răcesc fursecurile,
topiţi puţină ciocolată şi scufundaţi-le pe jumătate în ea.
Mai
bune ca fursecurile cumpărate! :P
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu