6 aprilie 2012

Italian Trifle (budincă de vanilie cu pişcoturi în cafea)

Un desert rapid pentru părinţi şi bunici! :P Pentru că eu nu suport cafeaua :))



Ingrediente:
- 1 plic de budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 4 linguri de zahăr
- 50 g ciocolată cu lapte
- 4 pişcoturi
- 1 cană de cafea
- biluţe de ciocolată pentru ornat



Mod de preparare:

Se face cafeaua. Se lasă să se racească iar apoi se însiropează în ea pişcoturile. (se scufundă pişcoturile în întregime în cafea, iar apoi se aşează pe o farfurie)
În timp ce pişcoturile se distrează cu cafeaua :)) noi facem budinca după instrucţiunile de pe plic. Ne trebuie aşadar lapte, zahăr şi conţinutul plicului.
Când budinca e gata, o lăsăm putin să se răcească după care începem să aranjăm paharele/bolurile.
Se pune o lingură de budincă, jumătate de pişcot, iar o lingură de budincă, cealaltă jumatate de pişcot şi apoi 2 linguri de budincă. Se procedează la fel pentru fiecare recipient.
La final, se topeşte puţină ciocolată.  O punem într-o pungă mai groasă, pe care o ţinem într-un ibric cu apă care fierbe. Ciocolata se va topi în colţul pungii, noi vom tăia colţul iar ea va da năvală peste budinca noastră! :P
Mai adăugăm nişte biluţe de ciocolată pentru ornat şi e gata de savurat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu