O reţetă bună la orice masă, atât în zilele de post cât şi în restul perioadei.
Ingrediente:
- 4 cartofi mai mari
- 2 morcovi
- 1 păstârnac (rădăcină)
- 1/2 ţelină
- 1 ceapă
- sare, piper
- 250 ml lapte din soia (pentru varianta de post) sau 250 ml de lapte de vacă
Mod de preparare:
Se curăţă toate legumele, se taie rondele şi se pun la fiert în apa care trebuie să le acopere în întregime. Se adaugă sare şi se lasă pe foc aproximativ 30 de minute, cu vasul acoperit.
Când legumele sunt fierte, se mărunţesc cu ajutorul unui blender sau se pisează cu o furculiţă.
Odată ce au fost mărunţite bine, ca un piure, se adaugă laptele de soia, se sărează şi piperează şi se presară, dacă se doreste, verdeaţă.
Se poate servi simplă sau cu crutoane, pregătite anterior din câteva felii de pâine taiate cubuleţe şi prăjite în tigaia de teflon (fără ulei!).
Dacă vi se pare că supa iese prea groasă, adăugaţi apă sau încă puţin lapte.
Supele-cremă se pot face din absolut orice zarzavat doriţi, iar laptele poate fi înlocuit cu puţin ulei, smântână, iaurt sau apă, depinde de preferinţele fiecăruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu