10 aprilie 2012

Prăjitură cu cocos (de post)

În caz că vă întrebaţi de ce prăjitura mea e albastră :)) ei bine, cocosul pe care îl aveam eu era colorat!:P




Ingrediente:

- 1 cană făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte de soia/apă
- 1 cană fulgi cocos
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1 esenţă vanilie
- 1 linguriţă cacao

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu praful de copt.
Zahărul se amestecă cu fulgii de cocos.
Se adaugă primele ingrediente peste cele din urmă. Se tornă peste şi laptele/apa.
Se adaugă esenţa. Se mixează bine.
2/3 din aluat se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Linguriţa de cacao se pune peste restul de aluat şi se amestecă. Se toarnă în tavă.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute. (se face testul scobitorii pentru a fi siguri că se coace în întregime)
Se pudrează cu zahăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu