6 aprilie 2012

Orez cu praz şi morcov

Mâncare de post absolut delicioasă!


Ingrediente:

- 4 fire de praz
- 2 morcovi
- 1/2 cană de orez
- 3 căni apă
- sare, piper
- 2 linguri sos  de roşii
- 1 lingură de ulei
- 1 linguriţă de zahăr

Mod de preparare:

Se spală şi se taie prazul rondele; morcovul se dă pe răzătoare.
Acestea două se pun la fiert în 3 căni de apă şi lingura de ulei, timp de 15 minute, acoperite.
Apoi, se adaugă orezul şi se mai lasă la fiert 10 minute, amestecând din când în când.
Apa va începe să scadă, se adaugă sucul de roşii, linguriţa de zahăr si se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute.
Spre final se adaugă sare şi piper şi dacă doriţi, pătrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu