5 aprilie 2012

Muşchi de porc în sos de roşii

O cină minunată! :D


Ingrediente:

- 4 felii carne de porc
- 1 cănă sos de roşii/bulion
- 1/2 cană apă
- 5 căţei de usturoi
- puţin ulei
- sare, piper

Mod de preparare:

Se spală carnea, se bate puţin pentru a se frăgezi, se sărează şi piperează.
Se curăţă usturoiul şi se pisează, se freacă cu puţin ulei şi sare, apoi peste el se adaugă bulionul şi se amestecă bine.
Carnea se aşează într-un vas de yena iar peste ea se adaugă sosul se roşii şi usturoi, cât să fie acoperite mâcar pe jumătate. Dacă este nevoie, mai puneti putina apă sau mai adăugaţi bulion.
Se dă la cuptor la foc mediu spre mare în jur de 40 de minute. Mai uitaţi-vă din când în când la friptură, iar după vreo 20 de minute întorceţi-o si pe cealalta parte.

Noi am servit friptura cu piure de cartofi, cred că toată lumea ştie să facă! :)) Minunat, mai ales din cartofi şi nu din fulgi, cu puţin unt şi puţin lapte. mmmmmm.
Şi pentru că mai aveam câteva ciuperci prin frigider gata să se strice, le-am spălat, le-am tăiat feliuţe şi le-am pus la înăbuşit într-o tigaie cu puţin ulei şi MIRODENIA DE LA FUCHS! :))))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu