5 aprilie 2012

Quiche Lorraine


Este o reţetă franţuzească, foarte delicioasă.

Postez mai întâi ingredientele si modul de preparare pentru blatul sfărâmicios :) care se foloseşte la fel şi fel de tarte, atât dulci, câţ şi sărate.

Ingrediente:
- 125 g unt
- 250 g făină
- 1 praf de sare
- 1 gălbenuş de ou
- 50 ml apă
(Pentru aluaturi dulci, se adaugă 40 g zahăr, dar nu este cazul aici)

Mod de preparare:
Cu mâna se ia untul şi se amestecă cu făina si sarea, se fărâmiţează bine până devin de consistenţa nisipului. Adăugăm gălbenuşul şi apa si se frământă, nu foarte mult ci cât să se omogenizeze. Când e gata, se formează o bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cel puţin 20 de minute.
Se scoate, se presară cu făină, se întinde cu făcăleţul şi se aşează în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se ia o furculiţă şi se înţeapa aluatul pe toată suprafaţa.

Odată făcut aluatul, cât timp stă la frigider, facem compoziţia pentru umplutură!

Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână
- 200 g muşchi afumat de porc
- 150 g caşcaval
- sare, piper
- 1 praf de nucşoară

Mod de preparare:
Batem ouăle cu laptele, smântâna şi gălbenuşul. Adăugăm sare, piper, praful de nucşoară.
Tăiem muşchiul de porc fâşii nu foarte subţiri şi le adăugăm în tava, peste aluat.
Adăugăm apoi şi combinaţia de lapte, oua şi smântână.
Radem caşcavalul pe deasupra.
Băgăm la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mediu, 180 grade.

Foarte gustoasă! O puteţi servi cu o salată sau simplă sau.... cu un pahar mare de vin! :P



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu