5 aprilie 2012

Ficăţei de pui înveliţi în bacon

... cu garnitură de cartofi cu cimbru şi  sos de roşii, la cuptor.


Ingrediente:

- 4,5 cartofi
- 8 ficăţei de pui
- 8 felii de bacon/kaiser
- ulei
- cimbru, boia dulce
- 1 cană sos de roşii
- 1 cană de apă
- sare, piper


Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie după preferinţe. Se pun într-o tavă sau vas de yena, se sărează, piperează şi se adaugă cimbru uscat. Apoi se adugă si sosul de roşii/bulion, 1 linguriţă de boia şi se amestecă. Se pune peste ei 1/2 cană de apă.
Cartofii se bagă la cuptor timp de 15 minute, după care se verifică dacă mai au nevoie de apă. Dacă da, mai adăugaţi şi cealaltă jumătate de cană şi îi mai lăsaţi încă 20 de minute.

Între timp, se spală bine ficăţeii de pui, se curăţă şi se pun la fiert câteva minute. (îi aruncaţi în apă cu sare în mometul când aceasta începe să fiarbă)
După ce s-au fiert, îi lăsăm puţin la scurs.
Luăm feliile de bacon şi înfăşurăm ficaţeii în ele, prinzându-le cu o scobitoare pentru a nu se desface.
Încingem puţin ulei şi prăjim puţin pe fiecare parte.

Şi cam asta a fost... foarte gustoşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu