4 aprilie 2012

Prăjitură pufoasă cu ananas


Ingrediente:

- 4 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1 cană şi jumătate făină
- 4 linguri de ulei
- un praf de sare
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- anans bucăţi (1 cutie de compot sau câteva felii crude)
- zahar pudră/scorţişoară (facultativ)


Mod de preparare:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, incorporând treptat zahărul. Se va forma o spumă albă şi tare, ca o bezea.
Gălbenuşurile se freacă împreună cu uleiul adăugat lingură cu lingură şi cu un praf de sare. Când gălbenuşurile îşi schimbă puţin culoarea se adaugă peste albuşuri şi se amestecă.
Peste această compoziţie se adaugă zahărul vanilat şi făina în ploaie. Consistenţa amestecului nu trebuie să fie foarte groasă, ca o cocă de cozonac, de exemplu, ci mai moale, mai fluidă.
După ce s-a adăugat toată făina, se unge o tavă pentru tartă (22 cm diametru, poate chiar mai mare) cu puţin ulei, se presară puţină făină şi se adaugă jumătate din aluat. Se iau câteva bucăţele de ananas si se presară peste. Se adaugă restul de aluat şi încă o serie de bucăţele de anans.
Se dă la cuptor aprox. 30-40 de minute, temperatura medie spre mare. Se verifică tarta cu o scobitoare pentru a vedea dacă s-a copt.
Se poate pudra cu zahăr pudră sau scorţisoară.

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu