6 aprilie 2012

Ruladă cu gem

Un desert foarte uşor de făcut şi absolut delicios. Mai ales cu noua mea dulceaţă de căpşuni. Mmmm.


Ingrediente:

- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 1 lingură de amidon
- 1 pluculeţ zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă praf de copt
- 5 linguri apă fierbinte
- dulceaţă de caşuni/fructe de pădure/gutui/prune/mure... ce fel doooriţi şi cât doriţi, desigur.

Mod de preparare:

Pentru început se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu praful se sare şi se adaugă şi zahăul treptat.
Când se formează o spumă albă şi densă, ca pentru bezele, se adaugă apa fierbinte şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se adăugă apoi gălbenuşurile  pe rând şi se amestecă pentru a se omogeniza.
Se pune praful de copt peste amidon, se amestecă şi apoi se varsă peste compoziţia de ouă.
Acum în funcţie de cât de groasă vreţi să fie foaia de ruladă, vă alegeţi o tava mai mare sau mai mică. Eu am folosit una care era cam jumătate din tava de cuptor, deci a ieşit mai grosuţă. Dar nu-i bai :) a fost numa bună!
Se aşează hârtie de copt în tavă şi se dă la cuptor, la 180 grade, timp de 15 minute.
Se scoate din cuptor şi se aşează pe masă pe un prosop umed presărat cu zahăr.
Se unge cu gem şi se rulează. se lasă la rece, apoi poate fi servită.

E pufoasă şi dulce şi bună şi mai vreau! :P O să încerc cu ciocolată în curând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu