6 aprilie 2012

Ficăţei cu sos de roşii la cuptor

A fost comandă specială şi m-am supus. :P


Ingrediente:

- 1 cutie de ficăţei de pui
- 1 ceapă
- 5 căţei de usturoi
- 1 conservă de sos de roşii cu busuioc (sau bulion pe care îl amestecaţi cu 2 linguriţe de busuioc uscat)
- sare, piper
- apă

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă bine ficăţeii de pui, apoi se sărează si piperează. Ceapa se taie fâşii, usturoiul feliuţe.
Se pune totul într-un vas de yena, se adaugă sucul de roşii şi se amestecă. Se adaugă  apă (sau vin cu apă).
Se bagă la cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute. Ficăţeii se vor fierbe mai întâi, apoi apa se va evapora şi ei se vor rumeni puţin.

Acest fel de mâncare a fost făcut fără ulei (pentru dieta Dukan), dar se poate adăuga puţin dacă doriţi.
Am servit ficăţeii cu murături. Se poate adăuga şi garnitură dacă doriţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu